Kyparn :)

2010-11-09
12:00:23

Hm...

...jaha, here goes.

Fjorton piller till himlen.

Bengt stängde sakta badrumsskåpet, släckte lampan och gick ut ur badrummet. Han hade ont. Riktigt jävla ont, hela kroppen smärtade och han kved till när han var tvungen att lyfta benet för att komma över tröskeln in till vardagsrummet. Han satte ner pillerburken som han precis hämtat i badrumsskåpet på soffbordet och satte sig sedan ner i sin fåtölj. Han lutade bak huvudet och stängde ögonen.  Tankarna for genom skallen, men det slutade alltid med att han såg Vera. Sin älskade, underbara Vera.

De hade varit gifta i sextiotvå år. Sextioen underbara och ett år av helvete. Nu var Vera borta sedan två månader och Bengt hade aldrig känt sig mer ensam, aldrig så liten och hjälplös. Men idag skulle det ta slut. Smärtan, ensamheten och hjälplösheten. Han skulle få träffa Vera igen. Hålla om henne, kyssa henne och berätta för henne hur mycket han älskade henne. De skulle återförenas i himlen.

Himlen. Hur är den? Bengt undrade och kom att tänka på en händelse han hade som barn. Han hade varit på konfirmationsläger, han hade väl varit en 13-14 år nånting och som alla grabbar i den åldern så var det öl och fruntimmer som upptog alla dygnets vakna timmar. Konfirmationsprästen hade frågat klassen om hur de trodde sig att himlen såg ut. Ingen hade vågat sträcka upp handen, inte tills Bengt gjorde det och sa med försynt röst,

-Jo pastorn, jag hoppas innerligt att den är fylld med kåta 19-åriga fruntimmer med stora pattar och fuktiga läppar.

Det var en fras hans far brukade slänga sig med och det dröjde inte många sekunder innan alla grabbarna i klassen låg dubbelvikta av skratt. Prästen däremot fann det hela mindre komiskt. Han drog Bengt över högerörat med bibeln så det började rinna blod ur det, sen slängde han ut Bengt ur rummet och skrek, -Vik hädan, satansunge!

Men Bengt hade ju bara varit ärlig. När han väl lämnade detta jordeliv så hoppades han verkligen att himlen var full med kåta 19-åriga fruntimmer med stora pattar och fuktiga läppar. Han tyckte det var ytterst orättvist att bli bestraffad för att han var ärlig och uppriktig.

Några år senare hade han faktiskt träffat ett 19-årigt fruntimmer med stora pattar och fuktiga läppar. Hennes namn var Vera.



Fortsättning följer...



Kommentar:
2010-11-13 @ 23:30:59
#1: Anna

Det var på tiden att den här uppdateras! Well done!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: